Verslag 2014

Op vrijdag 14 november 2014 was het dan zover….. De eerste WBS-ers van lichting ’82 ontmoetten elkaar op de 15:00 uur boot richting Terschelling. Sommigen hadden elkaar al bijna 30 jaar niet gezien, dus er was genoeg te vertellen! En met een biertje erbij kwamen de verhalen al snel los. ’s Avonds in restaurant De Loods was de groep inmiddels 19 personen groot, en hebben we heerlijk gegeten en gedronken. 

De sfeer zat er goed in, net of er geen 30 jaren tussen hadden gezeten. Blijkbaar zijn we tijdens de studiejaren een hele hechte groep geworden! Na een afzakkertje in de Braskoer en een nachtje bijkomen was het zaterdag tijd voor de echte reünie! Terwijl de deur van school vanaf 10:30 openging arriveerden de laatste deelnemers met de ochtendboot. Alle klaslokalen waren open, dus tot de lunch krioelden we allemaal de hele school door, en snoven de sfeer van vroeger weer op. Wim Fokkens verzorgde een perfecte rondleiding langs de ‘technische’ ruimten. Prachtig! 

Om 12:00 uur was het tijd voor een perfect verzorgde lunch in de hal van school, om daarna te starten met de officiële rondleiding verzorgd door Gerrit en een aantal van zijn collega’s. Van een virtuele machinekamersimulator gingen we naar de brugsimulator voor een pittige tocht over de Hudson River waar hoge golven en een sneeuwstorm zorgde voor knikkende knieën! Ook de nieuwe ‘high voltage’ simulator werd gedemonstreerd. 

Tegen half 3 kwamen de strandbus en 3 oude Landrovers voorrijden voor een tocht via het strand naar het drenkelinghuisje. Prachtig, die brede stranden van Terschelling. Een aantal van ons verbraken met deze tocht afstandrecords op het eiland, sommigen zijn vroeger nooit verder gekomen dan café Wyb in Midland ;-)

Bij het drenkelinghuisje was het tijd voor koffie met een Juttersbitter, waarna we terugreden naar school. Een deel ging mee met Japke voor een wijnproeverij in West, en een deel bleef op school om nota bene in de lerarenkamer (!) te genieten van een bierproeverij. Het ‘Scelling’ bier vloeide rijkelijk.

 

Om 19:00 uur verzamelden we met z’n allen in eetcafé Storm, waar we tot 23:00 uur genoten van een heerlijk 3-gangendiner met de nodige drankjes! De groep was inmiddels een hechte grote familie geworden. Foto’s gingen over tafel, mensen wisselden van stoel en iedereen vertelde vol geuren en kleuren over vroeger en heden. De uren vlogen om!

Na het eten was het oversteken en gingen we in de Braskoer verder, waar sommigen het volhielden tot sluitingstijd. Zondagochtend verzamelden we bij de Walvis. De geplande wandeling over het Groene strand ging niet door vanwege de regen, dus we hebben heerlijk zitten bijkomen van de zaterdag met een kop koffie of thee. Tegen 12:00 uur werd het tijd om afscheid te nemen van een deel die vertrokken met de 12:30 boot. Een ander deel ging nog lunchen op school, net zoals vroeger in de rij met je blad! En toen was het echt voorbij…….

We kijken terug op een geweldig weekend! Leuk om iedereen te zien en te spreken. Te gek om te ontdekken wat een hechte club we zijn. We hebben tijdens het weekend besloten dat we dit gaan herhalen. Jullie zijn allemaal welkom in april 2019!